dimarts, 10 de març del 2015

SOM SEVERO


LA CONVIVÈNCIA A L'INSTITUT

SOM SEVERO

TREBALLANT LA CONVIVÈNCIA A L’INSTITUT SEVERO OCHOA.

La demanda ve donada a partir de la detecció de situacions de manca de respecte cap als iguals, el professorat i l'espai físic. Es valora la possibilitat de treballar amb els i les alumnes aspectes que afavoreixin actituds més responsables i conscients.

Amb l'alumnat de 2n d'ASCiT, enmarcat en el mòdul" Intervenció sòcioeducativa amb joves", la proposta que sorgeix és començar aquest curs a treballar des d'una perpectiva comunitària, on la implicació de tots i totes ajudi en la millora de la convivència
.


OBJETIUS.

       Millorar la convivència a l’institut

 -Potenciar el sentiment de pertinença a l’institut. “L’insti, casa nostra”.

-Valorar el respecte com a valorar fonamental per sentir-se bé amb un mateix i amb l'entorn.

-Treballar el respecte cap a l’espai físic i cap als demés.

-Conscienciar sobre la importància de tenir cura dels espais i els materials.
 

1a FASE

Al voltant de Nadal vam realitzar una sessió de tutoria a quasi bé tots els grups de ESO.

El tema central  de la sessió va ser el respecte i la cura cap als materials i l'espai físic. Per què reflexionar  sobre el que implica fer un mal ús dels materials ajuda a prendre consciència sobre les consecqüències; hores de feina reparant, netejant, despesa econòmica evitable i sobretot un institut poc cuidat.

 Creiem que val la pena transmetre actituds responsables. L'esforç individual millora la convivència. A l'insti ens hi passem moltes hores i és millor estar a gust, tenir cura, valorar-lo.

Vàrem fer un joc, El CLUEDO, on la "víctima" era una cadira. Organitzats per grups havíen d'esbrinar qui havia estat el cupable, on havia estat l'homicidi i de quina manera (guixant-la?, a cops de peu?...)

Els grups van participar amb curiositat i es van generar debats interessants.

Aquesta primera presa de contacte ens va servir, alhora, per observar altres aspectes que val la pena visibilitzar entorn el RESPECTE, com per exemple; l'escolta grupal.

2a Fase
Per això, durant les properes setmanes continuem intentant fer arribar missatges  que si més no, donguin peu a reflexionar, aturar-se un moment a mirar-nos i  mica en mica transformar actituds, conviure i participar a l'insti, CASA NOSTRA.
 
 AQUESTA SETMANA...     ESCOLTEM
  




 
 
 
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

For everyone at home who needs some relief. Some homemade art

Mike Dargas Retrat hiperrealista 1983,   per    Laura Yagüe    Johannes Vermeer  "La noia de la perla" 1...